Balada del cuerpo herido. De Pepa Arróniz

Desmuntes peces que ja no uses i comences a esquinçar trossos grans, que tornes a esquinçar de nou, així fins a convertir una faldilla o uns pantalons en primes tires esfilagarsades. Anades jirons sobre l’esquelet de malla metàl·lica, recomponent una nova pell, potser un nou cos. Nues i nues, una vegada i una altra, deixant-te hipnotitzar per aquesta acció, conjurant el dolor amb cada nus. Guanyant-te per una melodia silenciosa que emana a cada moviment de cada fibra, de cada òrgan, cada pell i cada sutura. És la balada del cos ferit. Una balada que guareix i sana. Que de vegades és suau i continguda, i d’altres, crit i esquinçament.
Cal valor per exposar-se en cos i entranya i això és el que fa Pepa Arróniz a la seva “Balada del cos ferit”, crear i comptar des del cos, des de la xicoteta acció i allò quotidià. Fer una bandera del que és vulnerable i tornar-ho fortalesa.
Balada del cos ferit és una exposició que recull una selecció d’instal·lacions, escultures, fotografies i pintures de l’artista per compondre un descarnat relat autobiogràfic que suposa un exercici de catarsi per a l’artista.
Estructures, carn, fibres, teixits, pell i trossos de roba que relaten històries d’un cos ferit i que inicien un procés de sanació a través de la creació.
I és que de vegades, per curar una ferida, cal arrencar la crosta cada dia.

Balada del cuerpo herido. De Pepa Arróniz
Curadoria: Azucena Abril
Del 6 d’octubre al 3 de novembre de 2023

direcció

Peset Aleixandre, 44
46110. Godella. València

horari

Dimecres a dissabte de 18 a 20 h.
Dissabte i diumenge de 10 a 14 h.

contacte

963 638 291
cultura@godella.es