La mirada transparent

PINTURES, DIBUIXOS I IL·LUSTRACIONS

Felip Baldó dibuixant
Villa Eugenia acull una mostra antològica de Felip Baldó (la Vila Joiosa, 1947-Godella, 2007), pintor, il·lustrador i catedràtic de Dibuix d’IES. L’exposició homenatge “Felip Baldó. La mirada transparent” proposa un recorregut des dels seus primers passos, finalitzats els estudis de Belles Arts, amb els coloristes ”Nus“ i sorprenents “Bodegons” (1970) a manera de relectura pop d’aquests gèneres pictòrics. Prompte arriba “Parlament” (1977) amb imatges i retrats de la Transició dins l’òrbita de la neofiguració crítica. Li segueixen sèries tan suggeridores com “Interiors” (1983), més intimista i en els límits de l’abstracció.

“Sleeping Goddess” (1996) és una fascinant reflexió sobre el món antic i la memòria a partir d’unes deesses adormides, tancades en monedes o fragmentades com àmfores i estàtues després de la seua caiguda. Amb “Daily Archeology” (2001) apareixen històries i drames quotidians en un joc metafòric des d’una galeria d’animals antropomorfs, com els seus peixos, que apel·len a la nostra humanitat solidària i sensible. Es tanca amb “Sign of emotion” (2004), obres molt emotives en clau absolutament personal.

També es podrà apreciar la seua trajectòria com important autor dins de l’escola d’il·lustradors valencians, gràcies a la selecció de mig centenar de dibuixos originals per a més de trenta llibres de literatura infantil i juvenil. Des de Al trencall del maror (1985), El Gised Fantàstic (1991), Cocodril Cocollibre (1992) i El bagul de les disfresses (1995) fins a El laberint i la lluna (2005), premi de la Generalitat Valenciana al millor llibre il·lustrat de l’any. Com en un cinema de paper, són pantalles per a un món de fantasia, aventures, màgia i llegendes. Amb tot tipus de princeses, reis imaginaris, dames encantades, donyets, fantasmes esvalotats, savis bojos i insòlits personatges i animals tractats amb gran destresa gràfica i simpatia.

Joana Baldó

Comissaria de l’exposició

José Piqueras

Coautor del text

Escolta el reportatge sobre l’exposició a l’Informatiu de la Comunitat Valenciana de RNE.

direcció

Peset Aleixandre, 44
46110. Godella. València

horari

Dimecres a dissabte de 18 a 20 h.
Dissabte i diumenge de 10 a 14 h.

contacte

963 638 291
cultura@godella.es