Monocrom – Josep Ferriol

Carta per a mi.

Després de molts anys immers al món de la plàstica, un té la impressió que la seua activitat és part d’allò habitual i sense ella no sap viure. Sempre atent observant el món amb ulls penetrants, una vegada crítics, altra captius pel que ocorre al seu voltant, o atònit del transcórrer per la vida. Sempre buscant noves sensacions.

En aquesta mostra canvie el registre, torne a les meues arrels pictòriques, reprenc el meu imaginari del passat i el disfrute, el patisc, l’elabore amb nostàlgia, aborde el moment amb sinceritat, deixe la reivindicació i l’ojectivitat pel goig de pintar, gaudir de l’acció, de l’acte impulsiu i momentani, improvisar un traç o una taca et porta a una altra. Sols comunicar, desenvolupar la creativitat, les emocions i l’obra va formant-se de coses inexistents, capa a capa, proposant una nova realitat de manera espontània, espiritual i enèrgica a la vegada. Sense o amb patrons predeterminats.

L’obra és la creació de formes, de color i textures que deambulen de manera ordenada, pero sense finalitat, on la poètica i la simbologia donen pas al gaudi estètic. És el resultat d’observar d’una manera depurada la realitat interior i exterior, la qual, segons el seu grau d’iconicitat, ens transporta d’una manera onírica, on la veritat de l’artista no sempre és compartida per l’observador.

El fet artístic no és més que el sincretisme entre el coneixement intel.lectual i l’emocional.

Com jo, el que veu que es deixe endur per les sensacions i compartim aquesta experiència estètica.

I sempre investigant, aprenent, provocant i expressant, de manera lliure.

Com deia Nietzsche “Tenim l’art per a no morir víctimes de la veritat”

Josep Ferriol Cardo. Maig de 2023

Agraiments

Vull agraïr a tot l’equip de la regidoria de cultura, i en especial a Olga, Nuria i a l’anterior regidora Tatiana Prades, pel seu treball, esforç i suport.

A Josep Ramon Gil per les imatges.

I a Júlia Miralles per la seua paciència en entendre que aquest viatge sense comprensió i estima és impossible fer-ho

Biografia

Vaig nàixer a Godella. A l’edat de 9 anys el pintor José Corell passa pel meu col.legi com a professor, desenvolupant una tasca plàstica fantàstica i despertant en mi l’afició per la pintura. A la vegada acudisc al taller artesà de pintura de ventall de la família Benlloch (mestres de l’ofici) on descobrisc el fantàstic món del color.

Amb 11 anys assistisc a la subseu de l’escola de Belles Arts de Sant Carles a Burjassot, on m’inicie en el dibuix del natural i la composició, en el temps lliure pinte del natural paisatges de l’horta amb amics i pintors naturalistes de la zona.

Amb 17 anys ingresse a la facultat de Belles Arts on realitze l’especialitat de pintura, més tard comence els estudis de doctorat obtenint la suficiència investigadora, a més de realitzar diferents cursos de perfeccionament de pintura, escultura, gravat, fotografia, cinema, disseny…

Des de llavors i fins ara, la meua carrera com a pintor m’ha portat a exposar individualment en diferents sales de tot el territori espanyol (galeria Val i 30, La Gallera, El Temple, Diorama, Gaudi, Projecto Arte, La Màscara, Arte Clio, Capitolio, Mediavanced, Xicranda, Centre cultural Baicaixa, Casa de la cultura de Montcada, Centre Cultural Mislata, Centre d’art Villa Eugenia de Godella…), i de manera col.lectiva en diferents ciutats tant nacionals com estrangeres València, Madrid, Barcelona, Alacant, Múrcia, Pamplona, Noisy le Roi, Knocke, Bolzano, Betanzos, Cartagena, Ameno, Corunya, Gijón, Màlaga, Tesalonika… així com la participació en fires d’art com ARCO Madrid, Interart València, Torremolinos, Art Knocke Bèlgica, Bolzano Italia entre d’altres.

La meua obra es troba en col.leccions particulars i institucions.

També realitze pintura en directe en concerts d’Orquestra, Banda i duos a Espanya i Holanda.

Faig treballs de disseny gràfic i publicitari.

Participe com a jurat en diferents concursos i sóc promotor i comissari d’exposicions.

Tinc més de 20 premis nacionals i internacionals.

Com a docent he sigut director i professor d’escoles municipals d’Art, he impartit seminaris sobre cursos relacionats amb les arts plàstiques i sóc professor de secundària i batxillerat.

Actualment em dedique íntegrament a la pintura i a la docència.

Si vols saber més de mi: www.josepferriol.com

direcció

Peset Aleixandre, 44
46110. Godella. València

horari

Dimecres a dissabte de 18 a 20 h.
Dissabte i diumenge de 10 a 14 h.

contacte

963 638 291
cultura@godella.es